+ 9

Eiland de Kluut

Biddinghuizen

Overnachten

Overnachten
50 Personen

Overnachten is beschikt voor 50 Personen

Introductietekst locatie:

Trouwen op een onbewoond eiland: hoe gaaf is dat?! Het ja-woord geven in een paradijs vol vogels en natuurschoon... Het klinkt als een sprookje. Dit sprookje heet Eiland de Kluut, een eiland van 4 hectare midden in het Veluwemeer. Je huurt het hele eiland voor jullie zelf, perfect voor een intieme bruiloft. Omringd door water en natuur, alle ruimte voor activiteiten en alle tijd om echt onder elkaar te zijn.

Inrichting en sfeer:

Zoek je écht een bijzondere locatie voor je bruiloft, dan is Eiland de Kluut een absolute aanrader. Op dit onbewoonde eiland kun je avontuurlijk trouwen midden in de prachtige natuur, met weids uitzicht op het water. In het sfeervolle tentenkamp van CampSpirit kun je verblijven en overnachten in gezellig ingerichte, authentieke tenten van traditionele nomadenvolkeren, zoals de tipi (wigwam), de welbekende indianentent of de yurt (‘ger’ in het Mongools), de nomadentent uit Mongolië. Hier ben je écht samen met je gezelschap. Bijzonder! 

De geschiedenis:

De Kluut ligt midden in het Veluwemeer. Het ontstond zo’n 60 jaar geleden door zandopspuiting na de aanleg van Flevoland. Het eiland is ongeveer vier hectare groot. Het eiland is weelderig begroeid met hoge bomen, dicht struikgewas, rietpalm en heeft hier en daar grote open plekken van zand of gras.

De vergaderruimtes:

De 13 tenten staan zeer ruim opgesteld in een gezellig kamp. Er is een grote tent met hoge tafels en een groepskeuken. In de ruime Indianentipi kun je lekker loungen. Rondom een behaaglijk vuurtje kun je wegzakken in de comfortabele kussens.

De slaapruimtes:

Het eiland heeft dertien slaaptenten voor maximaal 50 personen. Overnacht in een van de bijzondere tenten van traditionele nomadenvolkeren. Alle tenten zijn volledig ingericht, dus je hoeft geen kampeerspullen mee te nemen. Op CampSpirit staan vier soorten tenten, dus er is genoeg keuze! Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel in de Mongoolse yurt, organiseer een leuke picknick bij de Saharatent, ontspan in de hangmat bij de Zweedse tipi. Of ga voor de oervorm van kamperen en slaap in een echte Indianentipi. 

Overige informatie:

Het uitstekende toiletgebouw op het eiland beschikt over vier warme douches, wastafels en toiletten voorzien van toiletpapier. Ook zijn er twee gemeenschappelijke koelkasten en er is elektriciteit om mobiele apparaten op te laden. In de havenkom met aanmeerpalen is ruimte voor 40 boten. Onze veerboot vaart vier keer per dag naar Flevoland, vanwaar je allerlei uitstapjes kunt maken.

Eten en drinken:

Gezellig samen eten buiten in de natuur of in de grote tent met hoge tafels, waar de groepskeuken is. In de sfeervolle Tipi Lounge zit je ‘s avonds gezellig met z’n allen rondom het vuur. Voor de catering kunnen wij zorgen: ontbijt, lunch, een barbecue van een ambachtelijke slager of een (vegetarisch) diner verzorgd door een kok. Uiteraard mogen jullie ook alles zelf regelen. 

Activiteiten tekst:

Zwem in het schone, heldere Veluwemeer. Of dobber rond op een surfplank of opblaasboot. Peddel het eiland rond met een kano of ga naar het andere eilandje. Of huur in de buurt een motor- of zeilbootje om de Veluwerandmeren mee te ontdekken! Uiteraard mag je op het eiland ook vissen.

Ligging en bereikbaarheid:

Dit bijzondere eiland ligt in het Veluwemeer, nabij Harderwijk en Biddinghuizen. Precies tussen de provincies Gelderland en Flevoland. 

+ Lees meer

Foto´s van Eiland de Kluut

Ligging van Eiland de Kluut

Dit bijzondere eiland ligt in het Veluwemeer, nabij Harderwijk en Biddinghuizen. Precies tussen de provincies Gelderland en Flevoland. 

De faciliteiten van Eiland de Kluut

Thema

Bijzonder en origineel
Duurzaam
Samen zonder anderen
Teambuilding- en outdoor activiteiten
Verblijf op basis van zelfverzorging mogelijk
Trouwen en overnachten
Zelfverzorging

Sfeer en beleving

Duurzaam / Zelfvoorzienend
Landelijk

Eten & Drinken

Biologische producten
Diner
Eigen catering mogelijk
Keuken aanwezig die gasten mogen gebruiken
Koffie- en theefaciliteiten
Lunch
Ontbijt
Trouwlocatie
Uitvaartlocatie

Faciliteiten trouwlocatie

Tuin of terras

Aantal personen

0-15 personen
16-30 personen
31-50 personen

Faciliteiten voor Trouwen

Buiten trouwen mogelijk
Fotoreportage mogelijk

Bereikbaarheid

Per boot of watertaxi bereikbaar

Ligging

Aan het water
In de natuur

Soort gebouw

Buitenlocatie
Evenementenlocatie
Groepsaccommodatie

Aantal Slaapkamers

1-10 slaapkamers
11-30 slaapkamers

Aantal ruimtes

1 vergaderruimte

Faciliteiten buiten

Buitenzwembad

Faciliteiten Accommodatie

Zwembad

In de omgeving van Eiland de Kluut

Reviews van Eiland de Kluut

Ruimtes van Eiland de Kluut

Waarom deze locatie?

Trouwen op een onbewoond eiland

Het hele eiland voor jullie zelf

Rust, natuur en veel ruimte

Overnachten in originele tenten

Relaxte sfeer

Ook in de buurt

Door mij bekeken